Bräckt vatten handlar om att leva tillsammans och att ha sin bakgrund i skilda sociala, etniska, religiösa eller kulturella tillhörigheter. Filmen är en del av arbetet med Barra Barra, en scenkonstgrupp som söker nya vägar.
(20 min).

(Swedish only)

 

 

 


BRÄCKT VATTEN

I denna dokumentära porträttfilm möter vi paret Midhat och Asta Imbrahimbegovic. Han bosnisk muslim och hon svensk kristen, båda är idag över åttio år och har varit gifta i drygt femtio år. Midhat är en av grundarna till Islamic Center i Malmö. Deras liv är präglat av dialog över kulturella och religiösa gränser.

Filmen ingick i ett samtalsprogram på Domkyrkoforum i Lund, november 2012. Den var ett resultat av arbetet med scenkonstgruppen Barra Barra. Ett dokumentärt material med inslag av poesi och levande musik, en väv av uttryck, känslor och erfarenheter.

Om Barra Barra /
Scenkonstgruppen Barra Barra som arbetade med Bräckt vatten är bildkonstnären och filmaren Åsa Maria Bengtsson, skådespelaren och berättaren Anders Granström, regissören och textförfattaren Aldo Iskra, journalisten Elin Iskra, filmaren och skribenten Thore Soneson, musikern Dan Svensson, dirigenten och sångerskan Sofia Söderberg Eberhard.

Filmen kan ses på https://vimeo.com/51993594

Thore Soneson 2012