NEMESIS
DIVINA

En thriller som utspelar sig på två sidor av ett sund. En historia om nutida konflikthärdar där människoliv är en handelsvara.

( Utvecklat tillsammans med regissör Anders Banke, Solid Entertainment )

An actionthriller set on opposite sides of a channel. A story where human lifes are a commodity and merchandise in a political conflict.

( Developed in cooperation with director Anders Banke, Solid Entertainment )

NEMESIS
DIVINA

Manus på svenska

Resumé in english

 

 

 

   

Resume:

Nakna kvinnolik flyter iland på en svensk strand. En fd FN-soldat misstänks för dåden, han har anklagats för våldtäkt, mord under uppdrag i Bosnien. En svensk kriminalpolis använder alla medel för att fälla honom för de nya morden.

I Köpenhamn kommer FN-soldaten en piercing-klubb på spåren, kunderna köper kvinnor och utnyttjar dem på en färja. Med hjälp av en svensk kvinna infiltrerar han klubben, skaffar bevis på att kvinnomorden skett där. Under efterforskningarna går han i en fälla, tvingas eliminera flera angripare, fängslas av danska poliser.

Ett nätverk för Europas felaktigt dömda bistår honom med att spränga klubben på färjan. Den svenske polisen hotar att fortsätta sin förföljelse av honom, det kostar honom livet. FN-soldaten försvinner ut i Europa för att avslöja de verkliga krigsförbrytarna.

Handling:
Den fd FN-soldaten Goran har avskedats för påstådda våldshandlingar i krishärd - våldtäkt, mord - nu flyter han omkring utan fotfäste i beskyddarbranschen. Han bor i ett slags loftvind med en kraftig svart hund, spelar piano, har en liten pension från sin avlidna moder, är dörrvakt på en svartklubb på nätterna.

En kväll får han ett brunt kuvert i brevlådan, bilder på en naken, död ilandfluten kvinna. Han identifierar platsen, en pir vid småbåtshamn, ovetande bevakas han av civilklädd polis, fotograferas.

Genom svartklubbens ägare Milan får han ett uppdrag av lite annan karaktär, söka efter en försvunnen dotter.

I Köpenhamn hamnar Goran i kontakt med ett nätverk där europas felaktigt dömda män samordnar sig. Kriminalpolisen har frågor om död kvinna på stranden, Goran finner sig vara misstänkt. Gamla "synderna" från FN-tiden dras fram. Nu har Goran både ett uppdrag och är misstänkt.

Det kvinnliga offret har bröstvårtorna piercade, när nästa kvinna hittas - och han får ett nytt brev med fotografier - finner han en länk. En blond ung kvinna känner igen ringen i bröstvårtan, den är som en signatur för en i piercingkretsar berömd specialist.

I Köpenhamn hittar han spåren efter den försvunna dottern, hon finns på en diskett, där finns också de mördade kvinnorna. Disketten är en katalog över kvinnor som är villiga att genomgå piercingriter - mot hög taxa - en speciell klubb är centrum för aktiviteterna.

På den svenska svartklubben upptäcker han att en av poliserna är delägare, denne kräver att få undersöka hans hem, hittar de svartvita bilderna. Polisen hotar att sätta dit honom för morden. Nu måste han lösa härvan med de mördade kvinnorna för att bevisa att han är oskyldig.

Goran gör sig osynlig i köpenhamn, tänker inte återvända förrän han avslöjat de verkliga mördarna. En dansk fotograf har tagit bilder som visar vilka männen är som köper klubbens tjänster. Platsen är en pendlande nöjesbåt över sundet, en undre våning, en klubb, ett svart skepp i natten där de groteska dåden sker.

När Goran skall träffa honom för att få bevisen är det en fälla. Fotografen mördas, han själv överlever tack vare sin soldatträning, han genomskådar fällan. Nu blir han ett team med den blonda Anna som erbjuder sina tjänster till klubben i köpenhamn.

Under tiden försöker den svenska polisen snärja Goran, de har honom under ständig bevakning. Goran spårar den försvunna dottern till en villa i en förort till Köpenhamn, han får henne ur garnet.

Anmäler sig som kund för pengarna han får, kräver att få den blonda Anna som sitt "offer". Upplösningen sker en natt på sundet, han och Anna tvingas spela med innan han lyckas vända på rollerna med hjälp av nätverkets militära resurser. De två ansvariga för verksamheten sitter själva fast i redskapen, båten prejas av kustbevakning och polis.

Åter på loftet talar Anna och Goran om att överleva tillsammans. Han har bevisat sin oskuld i detta sammanhang, men de gamla händelserna hänger över honom. Den svenske kriminalpolisen mördas i sin säng.

Nätverket ger honom ett tips på den verkliga förövarna av krigsdåden. Goran försvinner ut i Europa på jakt efter dem.

 

© 2002 Thore Soneson / Solid Entertainment AB

 

till index_film