EN KORTFILM
av THORE SONESON

www.soneson.se

Baserad på scenarier från den animerade världen ABADYL av Michael Johansson
http://abadyl.comIN SEARCH OF THE MILITANT CODE handlar om journalisten Tom Hasper och hur han spårar en kvinnlig hacker och graffitikonstnär som lever under pseudonymen Code. Den utspelar sig i en digital fantasivärld - ABADYL - med stora likheter med vår egen där vi följer videospår och hemliga meddelanden som Code lämnar efter sig. Till formen är filmen en fejkad dokumentär, ett spel med mediernas verklighet och berättelsernas form.

FIKTIVT REPORTAGE Historien om Tom Hasper och Code startade som ett fiktivt reportage om hemliga budskap i medierna, om digitala konstnärer som sprider graffiti i elektroniska medier.

Ur reportaget JAKTEN PÅ DEN MILITANTA KODEN :
"Det doftar syntetisk gummi, metalliskt och grått. Ögonbindeln smiter åt mot huden, materialet är formbart, plastiskt, kyligt; som jag föreställer mig att silikon känns när den är inopererad under huden. Jag tänker "Kirurgisk klinik".
Det är svart, en absolut konturlös svärta framför mina ögon.
Omkring mig är det är tyst som i en madrasserad cell. Inga ljud går att identifiera. Inget susande ur rörledningar, inga elektriska apparater. Ingenting."